Permbajtja
Kalcum(CaO)……14% - Azot Nitrik (N)……8.0% - Bor(B)…….0,20%

Formuluar sipas S.M.A.R.T ™ TECHNOLOGY. Teknologji unuke e MILLER CHEMICAL &
FERTILIZER per te koregjuar mungesen e KALCIUMIT dhe çrregullimet qelizore qe vijne prej tij.  
CELL FORCE MAX® garanton nje depozitim dhe absorbim total te Kalciumit ne kutikulen gjethore, dhe veprim sistemik te shpejte ne drjetim te frutave dhe indeve te tjera permes sitemin qarkullues te lendeve ushqyese ne saje te teknologjise unike “Transcuticular Delivery System”®.

Dozat dhe Menyrat e Perdorimit

PERDORIMI : Doza e pergjitheshme e perdorimit eshte 1,0-2.5 liter me sprkatje gjethore ose fertirigacion. Doza maksimale 2.5lit/ha prdoret ne rastet kur çregullimet nga mungesa e kalciumit mund te çojne ne çregullime fiziologjike te renda.
Mollë, Dardhë : 1. Ne veshet e miut 2.Çdo 10-14 dite deri para vjeljes.Kumbull,Pjeshke, Nektarine, Qershi : 1. Para lulezimit. 2.Pas forcimit te berthames çdo 10 deri 14 dite. Agrume dhe Ullinj : 1.Para lulezimit 2. Çdo 30 dite deri ne vjelje. Vresht : 1.Para lulezimit 2.Nga perkulja e veshulit derinne pjekje cdo 15 dite. Laker, Lulelaker, Brokoli, Qepe: 1.Ne stadin e 3 gjetheve. 2.Çdo 10-14 dite deri para vjeljes. Ara, Bajame etj.: 1. Para lulezimit.2. Pas renies se petalev çdo 10-14 dite. Domate, Speca,Trangull, Kungull, Pjeper, Shalqin: 1.Nje jave pas lulezimi. 2.Çdo 10-14 dite. Patate : 1. Me cfaqien e tubereve 2. Dy here te tjera çdo 14 dite. Luleshtrydhe : 1. Menjehere pas lulezimit 2.Pas 7 dhe 14 diteve. Fasule, Bizele,Bishtajore te tjera : 1.Ne fillim te lulezimit. 2. Çdo 14 dite deri ne mbushje te bishtajes. Sallate, Selino, gjethorete tjera : 1.Ne stadin e 3 gjetheve. 2. Çdo 14 dite. Canola : 1.Ne lulezim 2. Çdo 14 dite. Mjedra, Boronica : 1.Para lulezimit 2.Çdo 10-14 dite deri para vjeljes. Manafera dhe manore te tjera : 1. Ne fillim te lulezimit. 2.Çdo 14 dite. Duhan : 1.Ne formim te sythit lulor. 2. Çdo 14 dite.

Avantazhet

Eshte regullator i transportit te Kalciumit nga gjethja ne drejtim te indeve frutore dhe indet e tjera bimore duke shmangur cregullimet qe vijne nga mungesa e tij si “kalbezimi i majave” ne fruta dhe perime, “kalbezimi i hidhur” ne molle, “nxirja e zemres” ne tuberet e patates”, “boshatisje e zemres” ne shalqin, domate e frutat te tjera, ” kafezimi i brendeshem” i frutave dhe kercejve, “tharja e aneve te gjetheve” te sallata, kungulloret etj. Prania e kalciumit ne bime redukton plakjen e qelizave, rrit jetgjatesine, duke frenuar rezimin e parakoheshem te frutave. Rit kontributin e Potasit, Magnezit, Bori ne rritjen e sheqernave ne frut. Ben bimen me solide , vegjatacion me te bujeshem, me shume gjethe, lule e fruta dhe me shume lende te thate ne to.

Perdorimi

Doza e pergjitheshme e perdorimit eshte 1,0-2.5 liter me sprkatje gjethore ose fertirigacion. Doza maksimale 2.5lit/ha prdoret ne rastet kur çregullimet nga mungesa e kalciumit mund te çojne ne çregullime fiziologjike te renda.