LUMAKIDIN 5 G eshte nje moluskicid me permbajtje Metaldehidi efikas kundër kërmijeve me dhe pa guaske si kermilli gri (Agriolimax agriestis), kermilli i perimoreve (Arion hortensis) etj. . Eshte formulim i nje gjenerate te re e njohur me termin “wet process” i cili karakterizohet nga rezistenca e larte ndaj lageshtise ne toke si dhe ndaj reshjeve. Kjo e ben kete produkt te perdoret me doze me te vogel me ndikim minimal ne mjedis.Produkti eshte ne forme cilindrike gati sferike i cili në sajë të permbajtjes në formulimin te lendeve aromatike dhe Metaldeidit , behet terheqes per gastropodet. Kontaki me Metaldehidin si me gelltitje ashtu dhe me kontakt stimulon mbiprodhimin e mukozës se gastropodeve e per pasoje shkakton ngordhjen nga dehidratimi. LUMAKIDIN 5G përmban denatonium benzoate, një substancë teper e hidhur dhe unike e cila shmang rezikun e gelltitjes aksidentale prej femijeve apo kafsheve shtepijake. Formulimi përmban gjithashtu një shtesë të veçantë e cila pengon formimin e myk.

  • PermbajtjaMetaldehid 4,9 g ; Denatonium Benzoate: 0.03%
  • Formulimi : Glanula uniforme
  • Karenca : Nuk aplikohet

Përdorimi

Perdoret ne te gjitha kulturat bujqesore si patate, luleshtrydhe, karrota, perimet gjethore dhe të ngjashme, brokoli, laker,lulelaker, artichoke, asparagus, fasule, drithëra, kolez, lule dhe bimë zbukuruese. Aplikohet duke u shprendare ne menyre uniforme në sipërfaqet që do të trajtohen. Trajtmet kryhen menjeher pas renies se shiut dhe pas perendimit te diellit.

Per luftimin e krahebardhave (Trialeurodes vaporariorum dhe Bemisia tabaci) : APPLAUD 25 WP nuk lufton direkt fluturen e krahebardhes, ai lufton me sukses te gjitha fazat e tjera te ketij insekti, ( veze, larva dhe nimfa) ndersa fluturat pjellin veze sterile. Trajtimet fillojne me cfaqien e flutrave te para dhe perseriten cdo 10-15 dite. Doza e perdorimit 60-80 gram per 100 liter uje. Nuk rekomandohen me shume se dy trajtime per cdo sezon. Kur trajtimet ndaj krahebardhave fillojne me vonese dhe infeksionet jane te renda rekomandohet te perzihet me MOSPILAN ose NUPRID SUPREM. Trajtimet jane njekohesisht te vlefshme edhe per kontrollin e kepushave eriofide (Eriophyes spp.,) dhe tarsonemide (Seneotarsonemus pallidus).

Aplikohen 70/100 gram çdo 100 m2. Trajtimi nderpritet 20 ditë para vjeljes.

Vërejtje për përdorimin

Nuk perdoret me mjete ajrore. Mos ndotni kuturat e tjera , ujerat e rjedheshme dhe rezervuret. Ambalazhet e boshatisura nuk duhet te shperndahen ne mjedis ato dhe mbeturinat e tjera te krijuara pas pune asgjesohen sipas regullave ne fuqi.

Ndikim në ekosistem

Eshte helmues per peshqit, shpendet dhe kafshet shtepiake.

Fitotoksiciteti → Nuk eshte fitotoksik