Fungicid me baze squfuri per luftimin e hirit ne vreshta. Vepron nepermjet gazrave (oksidit te squfurit dhe gazit sulfhidrik) te cilet krijohen ne kushtet e nje tempearture mbi 120 C. Ky mekanizem specifik i veprimit ben te mundur veprimin ndaj hirit edhe ne ato pjese vegjetative te cilat nuk arihen me trajtimet me sperkatje. Nga ana tjeter ZOLFO VENTILATO eshte nje alternative e pa zevendesueshme ne luftimin e shtameve rezistente te hirit te cilat lindin nga perdorimi i zgjatur i fungicideve sistemike..

  • Permbajtja : 960 gr/kg Squfur
  • Formulimi : Pluhur per pluhurosje
  • Numri i regjistrimit : 460
  • Marke e Regjistruar e ZOLFINDUSTRIA Srl, Itali
  • Karenca: 5 ditë 

Përdorimi

Perdoret me paisje pluhurosese mekanike ose motorike.Gjate perdorimit duhet te bejme kujdes qe pluhuri te shperndahet dhe mbuloje uniformisht masen vegjetative. Doza e perdorimit eshte 25-35 kg/ha ne vartesi te mases vegjetative dhe kushteve klimatike. Trajtimet fillojne kur cfaqen shenjat e para te semundjes dhe alternohen regullisht me produktet e tjera per luftimin e hirit si MICROTHIOL DISPERSS, MYSTIC 25 WG dhe DIFCOR 250 EC.

Vërejtje për përdorimin

Mund te perzihet edhe me produkte te tjera te cilet perdoren ne trajtimet pluhurosese. Ne rastet kur kultura eshte trajtuar me Vajra minerale ose Kaptan, trajtimet me ZOLFO VENTILATO duhet te kryhen vetem pas tre javesh. Trajtimet kryhen ne mengjes heret ose mbasdite vone. Nuk trajtohet ne oret e nxehta te dites.

Ndikim në ekosistem

Mos trajtoni ne dite me ere, per te evituar ndotjen e ujrave te rjedheshme, kanalev dhe baseneve.

Fitotoksiciteti : eshte fitotoksik ne kultivarin e rushit Sanxhoveze.