USHQYES KRISTALORE PASURUARA ME EKSTRAKTE ALGASH

DECCOHYDRO+ALGA, eshte një gamë e plotë formulimesh hidrosolubile (me nje tretshmeri totale dhe te shpejte në ujë). Formulimi mikrokristalin permban azot (N), fosfor (P) dhe kalium (K), ne lidhje kimike te kombinuara posacerisht per uitje me pika ne kultura te ndryshme bujqesore perfaza . Të gjitha formulimet e DECCOHYDRO karakterizohen nga përmbajtja e ulët e biuretit, ne saje te perzgjedhjes dhe pastertise se larte te lenedve te para. Kontributi i tre makroelementeve (NPK) i shoqeruar me ekstrat algash te Ascophyllum nodosum e bejne DECCOHYDRO nje pleh te kompletuar dhe të përshtatshem për të përmbushur jo vetem nevojat ushqyese te bimeve por edhe per tejkalimin e streseve gjatë fazave te rritjes, si stimulimi i rritjes se sistemit renjor, balancimit te pH dhe salinitetit ne toke, clirimin e lendeve ushqyese nga kompleksi thithes, stimulimin e frutifikimit dhe lidhjes si dhe rritjen e mases vegjetative mbitokesore si ne kulturat e mbjella ne sera ashtu edhe ne fushe te hapur.

Doza dhe menyrat e perdorimit

Doza totale e përdorimit eshte 8-10 kg/ dynym në javë, e ndare ne disa duar. Numri i aplikimeve dhe sasia e perdorimit per bime eshte ne vartesi te kultures, fazes vegjetative dhe permbajtjes se elementeve ushqyes ne toke. Perqendrimi ne solucionin pleherues-vadites rekomandohet 1-2 gr/liter uje.

200-300gr per 100 litra uje.Koha dhe numri i trajtimeve eshte ne vartesi te nevojave te bimeve apo intensitetitte dukurive te te karences se elemnteve ushqyse.

* ASCHOPHYLLUM NODOSUM eshte nje alge me permasa te medhaja qe rritet ne thellesi te ujrave te ftohta te detit te veriu (Irlande, Skoci, Norvegji). Duke qene nje organizem bimor i cili rritet ne kushtete e nje pranie minimale te drites, oksigjenit, gazit karbonik dhe ngrohtesise ajo eshte pershatur ne rrugen e saje evolutive te mbijeteses duke kompesuar keto mangesi nepermjet sistetizimit ne sasi te bolleshme te mjafte lendeve kimike te rendesishme per procesin jetesor te organizmave bimore tokesore me klorofile si citokinine, auksine, giberiline, betaine, manitol, acide organike, polisakaride, aminoacide, proteina, si dhe mikro dhe makroelemente.Sot ekstraktimi i ketyre lendeve prej A.nodosum dhe perdorimi i tyre ne programet ushqyese te bimeve mbitokesore konsiderohet si nje” vaksine moderne per bimet”.