FLORASTAR eshte nje zgjidhje e TRADECORP per te permiresuar lulezimin dhe lidhjen e frutave ne te gjitha kulturat. Elementet perberes te tije jane 100% te treteshem ne uje.

  • Permbajtja :
  • Fosfor (P2O5) : 9,5%
  • Potas (K2O) : 12,6%
  • Bor (B) : 8%
  • Molibden (Mo) : 10%
  • Aminoacide te lira : 5%

FLORASTAR ka permbajtje te larte te Borit dhe Molibdenit, dy nga elementet paresor gjate procesit te lulezimit dhe fekondimit te lules. Gjithashtu prania e Fosforit dhe Potasit e nxisin formimin e nje lulerie te bolleshm dhe zhvillim te shendeteshem te saj. Prania e Aminoacideve ne formulim e ben FLORASTAR te absorbohet me lehte nga bima, te qarkulloi me shpejt ne te dhe te asimilohet lehtesisht prej saj. Nga ana tjeter vet Aminoacidet ndikojne me perberjet e tyre per nje process sa me optimal te lulezimit dhe lidhjes. FLORASTAR keshillohet te perdoret ne te gjitha kulturat perimore dhe frutore. Ai rekomandohet per nxitjen dhe formimin e lulerise, mbirjen e polenit, fekondimin e lules, lidhjen dhe zhvillimin e frutave te sapoformuara.

Doza dhe menyra e perdorimit

Ne perimore , luleshtrydhe : 30-40 gr/100 lit.uje. Trajtimi kryhet para lulezimit dhe perseritet pas 12 ditesh. Numri i trajtimeve eshte ne vartesi te periudheve te lulezimit.

25-35 gr/100 lit.uje.Kryhen 3 trajtime duke filluar para lulezimit, pas renies sepetaleve dhe lidhje te frutit.

20-30 gr/100 Lit. uje duke filluar ne fazat e par ate vegjetacionit dhe perseritur cdo 15 dite.

Fertirrigacion

1-1,5 kg/ha me 2-3 applikime duke filluar para lulezimit e duke perseritur cdo 15 dite.

1,5-3 kg/ha me 2-3 applikime duke filluar para lulezimit e duke perseritur cdo 12-15 dite.