NURELLE- D eshte insekticid me perbreje fosforganike dhe piretroide me spekter te gjere. Karakterizohet nga veprimi i fuqishem kontakti dhe frymemarje. Si rezultat i permbajtjes se dy lendeve insecticide te mirenjohura (Chlorpyriphos-ethyl dhe Cypermethrin), cfaqet me nje spekter te gjere veprime duke luftuar me sukses insekte te grupeve te ndryshme sistematike e me menyra te ndryshme jetese.

  • Permbajtja : 2200 gr/kg Chlorpyriphos-ethyl + 20 gr/l Cypermethrin
  • Formulimi : Koncentrat i emulsionueshem
  • Karenca : ne ullinj dhe agrume 15 dite, perime 21 dite, rush dhe peme frutore 30 diten ne foragjere, grure e miser 15 dite.

Përdorimi

Per luftimin e breshkezave te ndryshme,mizes mesdhetare dhe diptereve te tjere, tripseve, morit te pergjakeshem , krimbit te molles, dardhes dhe kumbulles, grerezave, minueseve te gjetheve, krahebardhave duke perdorur 100-125 ml/100 lit.uje.

Per luftimin e tenjave te rushit, breshkezave, hundegjatit, Scafoides titanus duke perdorur 100 ml/100 lit.uje.

Per luftimin e krahebardhave, minueseve te gjetheve, krimbave te murme, krimbit te lakres, tripsit, diptereve si miza e qepes, lakres, karotes etj., duke perdorur 150 ml/100 lit.uje.

Per luftimin e tenjes se patates ne fushe dhe gjate magazinimit, duke perdorur 150-200 ml/100 lit.uje.

Per luftimin e krimbave te misrit me doze 200 ml/100 lit uje.

Per luftimin e hundegjatit te jonxhes dhe afideve , krimbave te murme(Agrotis spp.), krimbat e lakres (Pieris.sp, Baratra sp.), duke perdorur 100-125 ml/100 lit.uje.

Per luftimin e afideve me dozen 100 ml/100 lit uje.

Per luftimin e breshkezave, afideve, tripseve, krahebardhave 150 ml/100 lit uje.

Per luftimin e furtareve, pleshtave, morave, mizave te dheut duke perdorur 200-300 ml per 10 liter uje.

Vërejtje për përdorimin

Trajtimet fillojne me cfaqien e infeksioneve te para.Perzihet me te gjitha fungicidet me perjashtim te atyre me reaksion alkalin si bordolezi, polisulfuri.Mos kryeni me shume se dy trajtime per sezon.

Ndikim në ekosistem

Eshte helmues per bletet, prandaj evitoni trajtimet ne lulezim ne pemet frutore ose merrni masa qe ato te mos frekuentohen nga bletet te pakten nje jave pas trajtimit. Eshte shume helmues per peshqit. Mos ndotni basenet, pellgjet dhe rruget e ujit me produktin ose ambalazhin bosh. Helmues per insektet e dobishme, kafshet shtepiake, dhe kafshet e egra.