COPHYL MAX eshte nje ekstrakt i paster i Algave Aschophyllum nodosum realizuar me nje teknilogji unike (ekstraktim ne te ftohte). Permban ne forme natyrale komponime jetik per zhvillimin e bimeve si : makroelement, rreth 60 mikroelemente, auksine, giberiline, cytokinine, vitamina, enzima, peptide, peptone, aminoacide te cilat absorbohen me lehtesi si neprmjet rrenjeve dhe me anen e gjetheve. Ka gjetur perdorim te gjere dhe shumefunksional, vecanerisht per te stimuluar rritjen e bimeve ne fazat delikate te saj dhe per te perballuar streset ambjentale dhe tokesore (saliniteti,thatesia,etj.) COPHYL MAX permireson lulezimin dhe lidhjen, vepron si promotor i fotosintezes dhe si fitostimulant i zhvillimit te sistemit rrenjor dhe vegjetativ. Eshte ekstrakt i lenget dhe i koncentruar i algave Aschophyllum nodosum.

  • Permbajtja : 100% ekstrakt bimor te Aschophyllum nodosum•

Doza dhe menyrat e perdorimit

Ne ujitjen me pika

2-3 lit/ha duke perseritur trajtimin cdo dy jave per te pasur nje rezultat te qendrueshem. Per te reduktuar demtimet nga saliniteti (kripezimi i tepert) nderhyni cdo jave

Ne trajtimet gjethore

Doza e pergjitheshme eshte 75-150 ml/100 liter uje. Rekomandohet te perdoren sasi te medha uji per te siguruar nje lagie te bolleshme te mases gjethore.

– Frutikulture, Ullinj dhe Luleshtrydhe : Trajtohet para dhe gjate lulezimit, si dhe gjate lidhjes dhe rritjes se frutave.
– Vreshta, Rush tavoline dhe Agrume : Trajtojme cdo 15 dite duke filluar qe para lulezimit deri nje muaj para vjeljes.
-Perimet per fruta : Trajtimet fillojne me cfaqien e luleve te para e deri ne vjelje.
– Perimet gjethore : Me cfaqien e gjetheve te verteta kryhen 3-4 trajtime cdo 10-15 dite.
– Perimet rrenjore dhe bulbore : Duke filluar nga 2-4 gjethe kryen 2-3 trajtime cdo 15 dite.
– Fidanat perimor ne farishte : Trajtohen me nje solucion 100-150 ml/100 lit uje.
– Patate : Nga formimi i tuberit trajtojme cdo 15 dite.
– Drithra , eterovajore dhe kultura te tjera industrial : Perdoret 1 lit/ha. Ne drithra mund te bashkeshoqerohet me herbicidet.
-Florikulture : Trajtojme cdo 10 dite duke filluar nga ritja e bujeshme vegjetative.
– Bime ornamentale : kryhen 3 trajtime cdo 15 dite duke filluar me zhvillimin vegjetativ.
– Lule ne vazo : 2.5 ml Cophyl Max + 2.5 ml Biobrot /1 liter uje per vazo per cdo uitje.

Pajtueshmeria

COPHYL MAX perziehet me pleherat dhe pesticidet qe jane ne perdorim. Megjithate ne raste te dyshimta rekomandojme te kryhen prova ne siperfaqe te vogla si dhe te konsultohemi me tekniciente te autorizuar.

* ASCHOPHYLLUM NODOSUM eshte nje alge me permasa te medhaja qe rritet ne thellesi te ujrave te ftohta te detit te veriu (Irlande, Skoci, Norvegji). Duke qene nje organizem bimor i cili rritet ne kushtete e nje pranie minimale te drites, oksigjenit, gazit karbonik dhe ngrohtesise ajo eshte pershatur ne rrugen e saje evolutive te mbijeteses duke kompesuar keto mangesi nepermjet sistetizimit ne sasi te bolleshme te mjafte lendeve kimike te rendesishme per procesin jetesor te organizmave bimore tokesore me klorofile si citokinine, auksine, giberiline, betaine, manitol, acide organike, polisakaride, aminoacide, proteina, si dhe mikro dhe makroelemente.Sot ekstraktimi i ketyre lendeve prej A.nodosum dhe perdorimi i tyre ne programet ushqyese te bimeve mbitokesore konsiderohet si nje” vaksine moderne per bimet”.